תופעות לוואי של זריקת PRP: האם יש כאלו?

תופעות לוואי של זריקת PRP

תחום הרפואה בישראל מפותח מאוד, ואפשר לעבור ממש כאן במדינה הליכים רפואיים מתקדמים מסוגים שונים כדי לשפר את הבריאות ואפילו בתחום האסתטיקה. היום נדבר על אחד מההליכים האלו שהוא זריקת PRP, ונדבר גם על תופעות לוואי של זריקת PRP ולמי הטיפול הזה יכול להתאים ולמי לא. בואו נתחיל.

מהי זריקת PRP וכיצד היא פועלת?

זריקת PRP (פלזמה עשירה בטסיות) היא טיפול רפואי מתקדם המבוסס על רכיבי הדם של המטופל עצמו. ה-PRP מופק ממבחנת דם שנלקחת מהמטופל, ומכיל ריכוז גבוה של טסיות דם – תאי דם שיש להם תפקיד מרכזי בתהליך הקרישה והחלמת פצעים בגוף. הטסיות מכילות גם מגוון רחב של גורמי גדילה וחלבונים המעודדים התחדשות רקמות וריפוי.

לצורך הפקת ה-PRP נלקחת מבחנת דם מווריד של המטופל. מבחנת הדם מוכנסת לצנטריפוגה לסיבובים במהירות גבוהה, שבהם הטסיות מופרדות מרכיבי הדם האחרים. הפלזה והטסיות נשאבות למזרק ומוכנות להזרקה חוזרת באזורים ייעודיים בגוף.

זריקות PRP משמשות לטיפול במגוון בעיות אורתופדיות וקוסמטיות הקשורות לנזקי מתיחה, לקרעים ברצועות ולפגיעה במפרקים. הן יעילות במיוחד בטיפול בפציעות ספורט, בדלקות גידים ומפרקים, בבלאי של הסחוסים ועוד. הזריקות גם עשויות לעזור בהאצת החלמה לאחר ניתוחים אורתופדיים שונים, ומשתמשים הרבה בטיפולים של זריקת PRP לכתף, לברך ולמקומות אחרים בגוף. בתחום הקוסמטיקה, זריקות PRP מסייעות בהצערת העור, במילוי קמטים ובטשטוש צלקות.

היתרונות של זריקת PRP

לפני שנדבר על תופעות לוואי של זריקת PRP, אנחנו רוצים לציין את כל היתרונות החשובים של הטיפול הזה:

  • מזרז תהליכי ריפוי וחידוש של הרקמות – היתרון המרכזי של זריקות PRP הוא היכולת שלהן להאיץ מאוד את קצב ההחלמה של רקמות פגועות. הטסיות וגורמי הגדילה מעודדים צמיחה של תאים חדשים, יצירת כלי דם חדשים ושיקום הרקמה הפגועה. הן מאפשרות לחזור לתפקוד מהר יותר ולהפחית את משך הזמן הנדרש לחזרה לשגרה
  • טיפול לא פולשני ובלי תופעות לוואי חמורות – משום שזריקות PRP מבוססות על רכיבים מדמו של המטופל עצמו, הסיכון לתופעות לוואי חמורות או לתגובות שליליות נמוך מאוד. הזריקות ניתנות באופן מקומי, לא מצריכות הרדמה או ניתוח, וההתאוששות מהן מהירה יחסית. זהו יתרון חשוב לעומת התערבויות כירורגיות ממושכות שעלולות לגרור סיבוכים
  • מתאים למגוון רחב של בעיות אורתופדיות או קוסמטיות – זריקות PRP הן יעילות לטיפול בקשת רחבה של בעיות הקשורות במערכת השלד והשרירים, לצד ליקויים אסתטיים בעור הפנים והקרקפת. הן כלי חשוב של הרופאים, המאפשר מתן מענה לצרכים מגוונים. הטיפול בזריקות PRP מציע פתרון זמין ונגיש עבור מצבים רפואיים רבים שבעבר חייבו פרוצדורות מורכבות יותר. בנוסף, טיפולים אסתטיים רבים מבוססים כיום על זריקות PRP, כמו טיפולים אסתטיים בתל אביב לטשטוש קמטים, למילוי שקעים, להצערת עור ולהצמחת שיער

 

תופעות לוואי של זריקת PRP

 

תופעות לוואי של זריקת PRP וסיכונים אפשריים

אין ספק שיש לטיפול לא מעט יתרונות, אבל עכשיו נדבר גם על תופעות לוואי של זריקת PRP ולמה צריך לשים לב:

  • כאב, נפיחות ואדמומיות באזור הזריקה – על אף שהן בטוחות יחסית, זריקות PRP עדיין עלולות לגרום לתופעות לוואי מקומיות באזור הטיפול. תופעות שכיחות כוללות רגישות וכאב עמום במקום ההזרקה, נפיחות קלה והופעת אדמומיות או סימני חבורה. תופעות אלו חולפות בלי טיפול תוך כמה ימים
  • זיהום מקומי או תגובה אלרגית – הסיכוי לפתח זיהום בעקבות הזריקה הוא נמוך משום שהחומר המוזרק מופק מדמו של המטופל עצמו. עם זאת, חשוב להקפיד על ביצוע הטיפול בסביבה סטרילית למניעת חדירה של חיידקים מזהמים. במקרים נדירים עלולה להתפתח תגובה אלרגית לאחד ממרכיבי הזריקה, ולכן יש לדווח לרופא על רגישויות ידועות טרם הטיפול
  • חוסר שיפור או החמרה במצב הרפואי – על אף שרוב המטופלים בזריקות PRP חווים שיפור ניכר בתפקוד, תגובת הגוף לטיפול אינה ניתנת לחיזוי מראש. ייתכנו מקרים שבהם הזריקות לא מביאות לשיפור מספק במצב הרקמה הפגועה, או אף גורמות להחמרה זמנית בסימפטומים. במקרה כזה יש להתייעץ עם הרופא המטפל בנוגע לצעדי ההמשך האפשריים

מי מתאים לטיפול של זריקת PRP ומתי כדאי להימנע?

זריקות PRP מתאימות למבוגרים בריאים הסובלים מפציעות שרירים, מקרעים ברצועות, מדלקות מפרקים או מכאבים על רקע ניוון סחוסים. הן משמשות גם לטיפול בנשירת שיער, בבעיות אסתטיות בעור הפנים ובצלקות. לרוב יומלץ לנסות טיפול ב-PRP כאשר טיפולים אחרים כמו מנוחה, קרח, תרופות אנטי דלקתיות או טיפול פיזיותרפיה לא מביאים להקלה בתסמינים.

יש מצבים רפואיים מסוימים שבהם יש להימנע מטיפול בזריקות PRP. אלו כוללים הפרעות קרישה חמורות, רמות טסיות נמוכות באופן חריג, זיהומים פעילים באזור המיועד לטיפול ומחלות דם שונות. גם נשים בהיריון, מטופלים עם סרטן פעיל או כאלו הנוטלים תרופות המשפיעות על תפקוד הטסיות כמו נוגדי קרישה, הם לא מועמדים מתאימים לטיפול.

יש לעבור בדיקה מקיפה אצל רופא בעל ניסיון בתחום לפני שאתם עוברים את הטיפול. הרופא יבדוק את ההיסטוריה הרפואית שלכם, יבצע בדיקה גופנית ובמידת הצורך ישלח לבדיקות שונות כדי לקבוע את מידת ההתאמה של הטיפול. זוהי גם הזדמנות לקבל מענה על שאלות נוספות ולהבין לעומק את ההליך והציפיות הריאליות ממנו.

לסיכום

זריקות PRP הן אופציה טיפולית מבטיחה לשורה ארוכה של בעיות אורתופדיות ובעיות אסתטיות, הנחשבת בטוחה ויעילה במרבית המקרים. ההחלטה על ביצוע הטיפול צריכה להיעשות בשיתוף פעולה מלא עם רופא מומחה, לאחר בחינה מעמיקה של הסיכויים והסיכונים האישיים הכרוכים בהליך. למעוניינים בטיפולים אסתטיים, מומלץ לפנות למרפאות מובילות כמו קליניקות המתמחות בטיפולים אסתטיים, שם תוכלו להתייעץ עם אנשי מקצוע מנוסים ולהתרשם מהאפשרויות השונות לטיפול. תופעות לוואי של זריקת PRP הן בדרך כלל בסיסיות ביותר, כך שהטיפול מתאים למגוון רחב של אנשים.

 

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

תופעות לוואי של זריקת PRP

שאלות? אנחנו כאן לענות

מאמרים נוספים באותו נושא

נגישות